Україна створить стабілізаційний нафтовий резерв

Поділитися:

Стабілізаційний нафтовий резерв збирається створити український уряд до 2023 року. Про це заявили в Державному резерві України.

«Нікому з нафтових операторів не цікаво просто економити паливо або нафта. Всіх цікавить перевалка. У Білорусі багато нафти і пального, а в Україні сховища порожні, до того ж, посередині шляху, де можна перевалювати цю нафту і не розмитнювати її певний час. Інакше кажучи, Держрезерв може бути трейдером, але для цього необхідні залучення інвестицій для технічного оновлення основних фондів », – сказано в повідомленні.

В рамках Євродирективи Україна повинна створити запаси нафти і нафтопродуктів на 60 днів використання, або 90 днів перекриття імпорту. Заробити резерв повинен до 2023 року. Україна скористається словацьким досвідом при створенні резерву. Так, 70% обсягу зберігається в державі, а решта 30% – приватний сектор. При цьому 68% запасів – бензин і 32% – дизель. Однак український уряд перегляне словацьку модель, так як рівень споживання бензину падає, а дизеля – зростає.

За словами фахівців Держрезерву, запаси нафтового резерву сьогодні повинні складати для України вже 1800000 т пального.

Нагадаємо, що прес-служба Мінекономіки повідомила про перевірки діяльності Держрезерву Державною службою аудиту. Інспектори служби виїхали в регіони, щоб перевірити запаси різної продукції.

Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, заявив, що Держрезерв вже досить довго не виконує покладені на нього функції.

Раніше повідомлялося, що Екс-керівник Державного резерву України Ярослав Погорілий, підняв питання багатомільйонні розкрадання в відомстві на загальний огляд. За його словами, сьогодні Державний резерв України знаходиться в настільки важкому стані, що до нового сезону він може не протриматися.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу