Україна розраховує на Байдена в сфері товарообігу з США

Поділитися:

В Офісі президента заявили, що адміністрація нового президента США Джо Байдена повинна забезпечити посилення торговельних відносин з Україною.

“Сполучені Штати і зараз є одним з ключових партнерів України, в тому числі – в таких важливих секторах, як ядерна енергетика. Ми очікуємо, що зміна адміністрації відкриє можливість для нашої співпраці в нових секторах, таких як IT або штучний інтелект, а також очікуємо посилення нашої співпраці в енергетиці, в першу чергу відновлюваної, і в торгівлі скрапленим газом “, – кажуть у відомстві.

Експерти також заявляють про доцільність створення зони вільної торгівлі з США.

“Це дуже хороша ідея, над якою нам треба почати думати вже зараз. У нас є пакет пропозицій щодо посилення торгівлі зі Сполученими Штатами, і ми вже готові до діалогу з новою адміністрацією”, – резюмують фахівці.

Нагадаємо, що в корпусі морської піхоти Сполучених Штатів Америки думають над покупкою в України літака «Антонов» Ан-2, пристосованого для перевезення вантажів.

Пікантність ситуації в тому, відзначають джерела, що літак АН-2 вперше був зібраний ще за часів Радянського Союзу – на нинішньому заводі «Антонов». За класифікацією НАТО (Північноатлантичного альянсу) це дітище радянського авіапрому проходить під назвою Colt.

Раніше повідомлялося, що Джо Байден розмовляв з лідерами двох європейських країн – Франції та Великобританії. Серед тем обговорення була і Україна, зокрема, конфлікт на Донбасі. Про це йшлося в офіційному прес-релізі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу