Україна приєднається до коаліції за рівну оплату праці

Поділитися:

Уряд України прийняв постанову про приєднання нашої країни до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці, яка була заснована на 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН у 2017 році в Нью-Йорку.

Уряд стане членом коаліції з Конфедерацією роботодавців України, Загальним представницьким органом репрезентативних об’єднань профспілок на національному рівні а також з Київським інститутом гендерних досліджень.

За оцінками, українська держава відповідає 7 з 11 критеріїв для вступу в Коаліцію. При цьому для країни – це важливий крок, так, як чиновники взяли курс на євроінтеграцію і необхідність консолідації зусиль різних структур, які спрямовані на усунення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків.

Нещодавно ми повідомляли, що карантинні заходи в Україні прискорили зростання рівня безробіття. Через обмежувальних заходів, офіційно без роботи залишилися 500 тисяч осіб. У Державній службі зайнятості сказали, що даний показник на 67 відсотків більше, ніж в 2019 році. В цілому, за станом на 20 серпня 2020 року, безробітними стали 488 тисяч осіб, допомогу з безробіття отримують 411 тисяч чоловік.

Також ми писали, що українські економісти засумнівалися в актуальному прогнозі Національного банку України щодо подальшого рівня безробіття всередині країни. Фахівці вважають, що кількість безробітних буде в рази перевищувати очікувану статистику.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу