Україна планує будівництво корветів в Туреччині

Поділитися:

Україна домовилася з Туреччиною про будівництво військових корветів. При цьому, за умовами договору, перший будуватимуть на турецькій корабельні, а решта вже на наших суднобудівних заводах. Така угода була досягнута в рамках президентського візиту до Туреччини, який пройшов не так давно.

Під час будівництва першого корвета українські фахівці пройдуть навчання і будуть бачити своїми очима всі процеси, щоб після, коли технології будуть перевезені в Україну, все було максимально швидко і чітко.

На цю мить розглядаються два українських підприємства, які можуть стати базою для цього проекту — ДП «Миколаївський суднобудівний завод» і конструкторське бюро (ДПЦК).

Раніше повідомлялося, що МВС України будуватиме рятувальні кораблі. Діалог відбувся з головою однієї з головних суднобудівних компаній Італії T. Mariotti. В рамках переговорів сторони обговорили можливість України закупити кілька суден для вітчизняних рятувальників.

Також ми писали про те, що Верховній Раді рекомендують прийняти закон про річковий транспорт. У Комітеті Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури розглянули 1361 поправку і пропозиція, які були подані після першого читання законопроекту №1182-1-д. Йдеться про регулювання ситуації з внутрішнім водним транспортом в країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу