Україна підняла податки для ФОП

Поділитися:

Після того як мінімальну зарплату піднімуть до 5 тис. грн. з попередньої позначки 4 723 грн., виростуть і податки для ФОП — фізичних осіб — підприємців.

За попередніми підрахунками, підприємці, які відносяться до II групи — так звані єдинники, які можуть наймати на роботу співробітників — станом на зараз сплачують 944 і 1039 грн. (20% мінімального податку і 22 — податку ЄСВ відповідно). Ці суми — з розрахунку мінімальної зарплати 4 723 грн.

Як тільки рівень мінімалки підвищиться, цифри податків автоматично стануть більшими. У Мінфіні спрогнозували, що підвищення мінімальної зарплати — один зі способів отримати додатково в ПФ (Пенсійний фонд) близько 1,2 млрд гривень. Також планують отримати додаткові 1,2 мільярда і в місцевий і держбюджет коштом прибуткового податку.

Разом з тим аналітики говорять про те, що існує якась межа, після якої український бізнес (після підвищення мінімалки та податків) знову стане йти в тіньовий сектор. Є підрахунки, що такий варіант можливий тоді, коли мінімальна зарплата переступить поріг 6 тис. грн.

Раніше повідомлялося про те, що в країні готують нові податки для представників IT-сфери.

Також ми писали про те, що в Україні хочуть переглянути податки на оренду житла.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу