Україна отримала нагороду за управління держборгом

Поділитися:

Прес-служба Міністерства фінансів України заявила, що країна перемогла в конкурсі від міжнародного видання GlobalMarkets Awards в номінації «Кращий офіс з управління державним боргом в Центральній і Східній Європі».

Європейці оцінили прагматичність і ретельно продуману стратегію управління державним боргом, що дозволило Україні утримати ситуацію на тлі глобальної фінансової кризи. Щоб впоратися з різким підвищенням дефіциту бюджету з 2,1% до 7,5% від ВВП, Міністерству фінансів України довелося залучати капітал від місцевих і зарубіжних інвесторів до державного бюджету.

«Вперше в історії України отримує таку високу нагороду в галузі управління державним боргом. Ми дуже вдячні нашим міжнародним партнерам за таке важливе визнання. 2020 року – це рік повний викликів, але ми увійшли в проблемну період повністю підготовленими і запобігли перетворення економічних труднощів в повноцінну фінансову кризу », – зазначив урядовий уповноважений з питань управління державним боргом.

Нагадаємо, що згідно з прогнозами Міністерства фінансів, держборг України до кінця поточного року складе 68% ВВП. Такі цифри називає Сергій Марченко, міністр фінансів. При цьому він упевнений в тому, що в наступному 2021 року ситуацію вдасться змінити на краще.

Раніше повідомлялося, що за підсумками 2019 року державний бюджет України недоотримав близько 150 млн гривень від приватизації державного майна. Про це свідчить відповідна статистика з боку Рахункової палати України.

Вказується, що така негативна динаміка спостерігається навіть незважаючи на те, що раніше відповідний план надходжень від даної програми уряд зменшив у 24 рази.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу