Україна може виробляти до 5 млрд кубометрів водню на рік

Поділитися:

У Держенергоефективності заявили, що Україна має потенціал для середньорічного виробництва “зеленого” водню на рівні 5,5 млрд кубометрів, але перш за все потрібно розробити відповідне законодавство.

Відомо, що експерти Європейської економічної комісії ООН за підтримки Міненерго і Держенергоефективності провели дослідження потенціалу водневих технологій в Україні. Результати показали доцільність введення водневої економіки, широкі можливості для цього, а також вигоду від інфраструктури, з’єднаної з ЄС.

Так, відповідно до цілей Енергетичної стратегії України на період до 2035 року щодо встановлення потужностей ВЕС та СЕС, середньорічне виробництво “зеленого” водню може скласти 5,5 млрд м3.

Слід зазначити, що така потужність зможе забезпечити гнучкість роботи енергосистеми, декарбонізація промисловості і транспортного сектора, а також довгострокове зберігання електроенергії.

Нагадаємо, що Міністерство енергетики України прийняло рішення про призначення ТОВ «БДО» аудитором фінансової звітності держпідприємства ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» за 2020 рік. Постанова про це схвалив в.о. міністра енергетики.

Раніше повідомлялося, що в українському уряді заявляють, що виробництво і транзит водню в Європейський Союз – серед головних пріоритетів України. Як зазначив прем’єр Денис Шмигаль, відповідне питання зараз обговорюють з ЄС. Він вважає, що виробництво водню може стати величезним шансом і важливим сектором економіки для України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу