Україна імпортує російську гречку

Поділитися:

Українські аграрії вирощують менше гречки, тож її закупають за кордоном, зокрема, у Російській Федерації. За минулі 20 років обсяги врожаїв цієї популярної в Україні культури скоротилися більше ніж у 4,5 раза. Такі дані надали в Українському клубі агробізнесу.

Відомо, що наша країна одночасно входить у два рейтинги, які протирічать один одному – найбільших виробників та імпортерів гречки. Натомість українська гречка вже не є найдешевшою у себе на батьківщині – їй доволі успішно протистоїть російська крупа. Місцеві аграрії та фермери поступово перейшли на виробництво тих круп, які можна вигідно продати у Євросоюзі або інших країнах, а гречки серед них немає.

Раніше повідомлялося, що Україна нарощує імпорт продовольства з ЄС. Обсяг імпорту на 13,4% вищий за показник 2019 року, коли було імпортовано продовольства на суму 3,1 мільярд доларів. Зокрема, торік агропродукції імпортували на 6,9 мільярдів доларів, що на 13% більше, порівняно з попереднім роком.

Також ми писали й про те, що в Україні зростають показники імпорту молока. Натомість своєї сировини не вистачає через низку факторів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу