Україна домовилася зі США про постачання вугілля

Поділитися:

Український прем’єр Денис Шмигаль запевняє, що Україна не залишиться без вугілля через перекриті Російською Федерацією постачання.

В інтерв’ю ЗМІ він розповів, що нашій країні вдалося домовитися про постачання вугілля зі Сполученими Штатами. На перший корабель очікують вже наступного тижня. Судно доставить паливо для ПАТ «Центренерго».

«Вугільні компанії США готові постачати це вугілля. Наша делегація домовилася про це», – заявив прем’єр.

Шмигаль розповів, що в Кабінеті міністрів було проведено нараду, де йшлся про оплату і закупівлі наступних партій вугілля на зимові місяці, і кошти на це є.

Також він додав, що є інформація про те, що вугілля з Казахстану через Тамань прямуватиме в Україну. Глава уряду уточнив, що залізничне сполучення наразі заблоковане, проте найближчими днями відправлять вугілля морським транспортом.

Як відомо, з 1 листопада зупинено постачання енергетичного вугілля в Україну з РФ. У Росії заявили, що самі потребують вугілля через зростання попиту всередині країни.

Раніше ми повідомляли, що в українській енергосистемі працює тільки три із 23-х блоків державних теплоелектростанцій «Центренерго».

Також ми писали, у листопаді планується видобути 1,4 мільйона тонн вугілля, а недостатню частку для безперебійної роботи теплових електростанцій Україна планує імпортувати з Казахстану, Польщі та ПАР.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу