Україна буде забезпечувати Ізраїль агропродукцією

Поділитися:

В Україні висловили готовність збільшити експорт аграрної продукції до Ізраїлю. Про це повідомляє Міністерство європейської та євроатлантичної інтеграції, посилаючись на слова профільного віце-прем’єра відомства.

Відповідна інформація надійшла за підсумками переговорів між Україною та Ізраїлем. В рамках діалогу, український віце-міністр з європейської і євроатлантичної інтеграції провела переговори з послом Ізраїлю Джеол Леоном.

Країни обговорили питання щодо кризи через поточної пандемії коронавируса і Україна запевнила Ізраїль в тому, що не тільки не припинить експортні поставки агарної продукції, але і по можливості наростити обсяги співпраці з Єрусалимом.

Також сторони обговорили подальшу співпрацю і по іншим економічним торговим відносинам, які є регулярною темою переговорів з боку спеціальної двосторонньої комісії двох союзних держав.

Вказується, що окремою темою розмови стало питання про преференційні правила походження, який не дивлячись на свою специфіку, вкрай важливий для економічного діалогу двох країн.

Нагадаємо, що в 2020 році Україна наростила сільськогосподарські закупівлі на 12 відсотків. При цьому, значна частина продукції йде з Європейського союзу.

У Національному науковому центрі Інституту аграрної політики повідомили, що за перші шість місяців 2020 року український держава також збільшило імпорт сільськогосподарської продукції до 3,2 мільярда доларів. Приріст склав 0,4 мільярда доларів. При цьому, тільки в Євросоюзі були зроблені закупівлі на 1,59 мільярда доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу