В Україні підрахували, скільки м’яса ввезли з січня 2021 року. Так, за перше півріччя значно зріс імпорт курятини — на 18% в порівнянні з таким же періодом 2020 року. Всього ввезли 51 тисяч тонн курячого м’яса на 22 мільйони гривень. Водночас свинини ввезли на 36% більше, по вазі — трохи більше ніж 12,5 тисячі тонн. Такі дані оприлюднили в УКАБ — Українському клубі аграрного бізнесу.
Основні постачальники курятини на столи українців — Польща, Угорщина, Німеччина. Переважна більшість ввезеного м’яса – це заморожені туші, частини туш і субпродукти.
Раніше повідомлялося, що Польща та Естонія лідирують по імпорту українських огірків.
Також ми писали й про те, що курятина в Україні поступається свою позицію соціального м’яса свинини.