Угорщина отримує газ по «Південному потоку» в обхід України

Поділитися:

Попри «Північний потік-2» є інші газові труби, які можуть створити проблеми для України. Про це повідомив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень.

«Запрацював «Південний потік». Почалася поставка газу в Угорщину. Це означає, що крім Словацького контракту, який передбачає транзит через українську ГТС і який закінчується в 2022 році, більше зацікавленості в українській ГТС немає. Тепер, коли Росія має «Південний потік», перший «Північний потік», і другий, «Північний потік», вона має занадто багато коштів для транзиту газу в Європу. Це означає, що в будь-який момент газ через Україну може взагалі не піти і її енергетичний баланс буде порушений», — вважає експерт.

На думку директора Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень, переговори президента України в Берліні навряд чи покращать ситуацію.

«Директиви, які затвердив Зеленський перед візитом до Берліна, викликають занепокоєння, оскільки йому навряд чи вдасться домовитися з Німеччиною про те, про що в них йдеться», — додав експерт.

Нагадаємо, Сербія та Угорщина завершили будівництво газопроводу-перемички. Завдяки цьому Угорщина тепер зможе отримувати російський газ через «‎Балканський потік»‎ та «‎Турецький потік»‎ в обхід України.

Крім того ми повідомляли, що Угорщина закриває два пункти пропуску з Україною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу