У Запоріжжі хочуть побудувати водневий завод

Поділитися:

Стало відомо про підписання меморандумів між компанією Н2 і ДП НАЕК Енергоатом, ПрАТ Укргідроенерго. Йдеться про будівництво заводу електролізного виробництва водню, а також дата-центру в Запоріжжі.

Загальний обсяг інвестицій визначено на рівні мільярда доларів, місце вибрано неподалік від Запорізької АЕС. Уже зараз зрозуміло, що заплановане виробництво буде найбільшим в Європі. У меморандумі про співпрацю прописані всі основні умови і параметри майбутнього виробництва.

Також важливо, що проект дозволить залучити інвестиції на суму понад 300 млн євро, а також нові робочі місця для українців. Свої підписи під текстом меморандуму поставили Богдан Сухецький (і. О. Гендиректора Укргідроенерго) і Андрій Жовнер.

Другий меморандум підписаний між ДП НАЕК Енергоатом і компанією Н2. Йдеться про інвестиції в розмірі 700 млн доларів для створення обчислювального дата-центру. Підписи під ним поставили Андрій Жовнер (директор Н2) і в.о. президента Енергоатому Петро Котин.

Раніше повідомлялося про заплановані перевірки на Енергоатомі. Йдеться про корупцію на держпідприємстві.

Також ми писали про те, що представників НАЗК не пустили на територію Енергоатому. Тут же був складений офіційний акт про недопуск представників НАЗК до позапланової перевірки. Він був підписаний в.о. президента підприємства Петром Котіним.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу