У ВР розповіли про референдум щодо ринку землі

Поділитися:

У Верховній Раді України не виключають можливість проведення всеукраїнського референдуму з питання вільного ринку землі. Про це повідомив глава ВР Дмитро Разумков.

“Якщо буде достатня кількість людей, які ініціюють це питання, то, може, так. Рівність перед законом. Якщо люди визначаться, що це питання вимагає референдуму, влада повинна буде виконувати. Але всі закони, пов’язані з ринком землі, вже були проголосовані Верховною Радою. Я не думаю, що сьогодні це варто обговорювати. Але якщо так визначить український народ – влада повинна буде виконувати свої завдання і обов’язки перед людьми “, – заявив спікер Ради.

Крім того, чиновник зазначив, що, за останніми показниками, близько 70% українців висловили побоювання щодо питання відкриття ринку землі. Однак, соціологічні опитування не стануть підставою для референдуму.

Нагадаємо, що український парламент розглянув всі поправки до одного з земельних законопроектів, який дозволяє розблокувати можливість продажу сільськогосподарських земель. Йдеться про проект закону, який вносить зміни до Земельного кодексу та інших законодавчих актів з питання вдосконалення системи управління дерегуляції у сфері земельних відносин №2194, який народні обранці проголосували в другому читанні.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підтримав рішення Ради національної безпеки і оборони щодо заходів державної регіональної політики для підтримки децентралізації влади. Раніше РНБО ухвалила відповідне рішення від 15 квітня поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу