У трьох областях бастують шахтери

Поділитися:

Протестують через зарплатні борги. У трьох областях України — Львівській, Донецькій та Волинській — шахтарі припинили роботу та оголосили страйк. Вимагають, аби влада нарешті таки виплатила заборгованість по заробітній платі. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Зокрема, у Нововолинську гірники шахти «Бужанська» відучора сидять під землею — відмовляються і працювати, а на додаток підійматися з підземелля. Ще на одній шахті працівники взагалі відмовилися спускатися в шахту, мало того, дружно подалися до адміністрації ДП «Волиньвугілля».

На Львівщині 75 гірників шахти «Лісова» спустилися в шахту, але відмовилися приступати до роботи. А на Донеччині протести продовжуються ще з минулого тижня. На шахті «Капітальна» у м. Мирнограді шахтарі остаточно припинили всі роботи: перекрили дорогу в центрі біля міської ради. Нагадаємо, що у листопаді в держбюджеті передбачили 1 мільярд 400 мільйонів гривень на виплату зарплати гірникам до кінця року та погашення заборгованості. Однак поки що такі заяви залишаються лише на папері.

Раніше повідомлялося про те, що адміністрація шахти подала в суд на шахтарів за підземні протести.

Також ми писали й про те, що бізнесу можуть відмінити мораторій на податкові перевірки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу