У світі зростають ціни на каву

Поділитися:

На тлі скорочення поставок з Бразилії і транспортних проблем в Колумбії, в світі ціни на каву сорту арабіка виросли до нового 4-річного максимуму, перевищивши 1,5 долара за фунт.

Так, суха погода останніх місяців в найбільшому в світі виробнику кави арабіка знизила очікування вже розпочатого сезону врожаю. Урожай 2022 року в Бразилії також вже знаходиться під загрозою.

Слід зазначити, що Бразилія вступила в міжрічний період свого дворічного циклу врожаю, і невизначеність щодо обсягів виробництва утримує виробників від продажу значних обсягів.

Крім того, блокада доріг через антиурядові протести в Колумбії, другого за величиною експортера арабіки в світі, блокує експорт кави.

Нагадаємо, що недавно кіберполіцейських викрили 6 підпільних цехів з виробництва підробленої кави. Вони виробляли 10 тисяч пачок на тиждень. Фальшивку продавали через інтернет-майданчики. Правоохоронці вилучили 9 тонн кави і 150 упаковок відомих брендів. Власники майданчиків зазнали збитків мінімум у 5 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що в державній компанії «Укроборонпром» вирішили потурбуватися потребами співробітників і купити кавоварку вартістю в 25 тисяч гривень. Про це свідчать дані системи державних закупівель ProZorro.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу