У світі гряде ера альтернативного палива

Поділитися:

Найближчим часом світ планує повністю перейти на нові типи палива. Одним з них є водневе.

Так, американська компанія Solena Group запустила перший завод з виробництва водню. Вартість проекту оцінюється в 55 мільйонів доларів.

Як пише Телеграм-канал «Газ-Батюшка», всього в Штатах запущено більше 200 проектів за державної підтримки.

В свою чергу китайці заявили, що вже в наступному році Haima побудує на Хайнані свою першу заправну станцію для автомобілів на водневому паливі. Через три роки компанія планує запустити вже більше двох тисяч авто на водні.

Австралія спільно з японськими фахівцями з Kawasaki Heavy Industries також почали роботи з виробництва водневих двигунів. Більш того фахівці вже працюють над способами зберігання і перевезення палива. Погоджено навіть національну стратегію.

Топ «менеджмент« РЖД» заявив, що все ще розраховує використовувати Сахалінську область як полігон для випробування локомотивів на водневій тязі. Щоправда поки проект загальмовано через об’єктивні причини.

Навіть Швейцарія з цього тижня почала тестування першого поліцейського патрульного автомобіля, який буде працювати на водні.

Таким чином, потроху кожна з розвинених країн почала промацувати грунт виробництва водневого палива. Станом на 2019 рік у світі щорічно виробляється близько 70 мільйонів тонн. За деякими прогнозами, навколо водню через 30 років виникне індустрія з річним оборотом в 2,5 трильйона доларів і 30 мільйонів робочих місць.

Нагадаємо, в Україні за останній місяць різко скоротилася кількість бензину, вугілля і газ. Станом на 1 травня поточного року запаси кам’яного вугілля зменшилися на 2,3% до 4,47 мільйонів тонн, що на 47,2% менше, ніж на 1 травня 2019 року.

Такі даними в понеділок, 25 травня, опублікувала Державна служба статистики. Так, за даними статистичного відомства, моторний бензин скоротився на 0,7%, до 156,4 тисяч тонн, що на 3,0% менше, а зріджений газ – на 3,2%, до 23,6 тисяч тонн, що на 25,3% менше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу