У податковій пропонують пошукати внутрішні резерви у багатіїв

Поділитися:

Представники “зеленої” енергетики відносяться до багатих підприємців, тому вони не повинні просити у держави, а, навпаки, справно платити податки в бюджет.

Таку думку на зустрічі з журналістами 26 жовтня, в понеділок, висловив керівник Державної податкової служби України Олексій Любченко.

Під час інтерв’ю журналісти попросили Любченко прокоментувати ініціативу парламентаріїв підвищити тютюнові та інші акцизи в дохідній частині бюджету на наступний рік.

Глава ДПС відповів наступним чином:

“Вони багаті. Давно вже все окупили, застосували прискорену амортизацію, податків нуль. Про податок на прибуток взагалі забули. Яка прискорена амортизація, якщо гарантійний термін панелей 30 років? Вони хочуть з бюджету 20 млрд грн, але ми у них самих знайдемо ці 20 млрд грн податку на прибуток “.

Любченко нагадав, що платити справедливо податки виробників “зеленої” енергетики зобов’язали б і раніше, але державі сплутала карти пандемія коронавірусу.

За словами журналістів, виробники “зеленої” енергетики скаржаться на низьку оплату за електроенергію.

Відповідь керівника ДПС був такою:

“Якщо футбольне поле стоїть під нахилом, де держава знизу, то зрозуміло, в чиї ворота будуть залітати всі голи. У вас великий тариф? Великий. Ви проінвестували? Питань немає. Але де податок на прибуток?” Забули “через прискорену амортизацію, інститути спільного інвестування та будівництва “.

Нагадаємо, в Україні налічують 76 людей, які задекларували за станом на жовтень поточного року понад 100 млн грн доходів.

Також раніше ми писали про те, що протягом наступного, 2021 року фізичним особам-підприємцям в нашій країні підвищать оподаткування вдвічі, мова йде про єдиний податок.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу