У першому кварталі невиконання витрат з бюджету рекордну

Поділитися:

Видатки загального фонду державного бюджету за перші три місяці 2020 року виявилися меншими, ніж планувалося на 28,3 мільярдів гривень або 11%. При цьому не надійшло до бюджету 45 мільярдів гривень або 14% від плану.

Такі дані в середу, 27 травня, за результатами аналізу виконання закону про Державний бюджет озвучив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

За його словами, план видатків загального фонду не виконано на 28,3 мільярдів гривень або на 11%. Це найбільший як абсолютний, так і відносний показник невиконання з 2015 року, – запевнив Пацкан, додавши, що головні розпорядники коштів вже в січні ініціювали перерозподілу і передачу бюджетних призначень, що є наслідком неналежного планування.

Кабінет міністрів і головні розпорядники вкотре не забезпечили своєчасну розробку та затвердження документів, зокрема паспортів бюджетних програм, необхідних для початку проведення витрат. Як наслідок, в січні-березні не здійснювалося деякі витрати на освіту, охорону здоров’я, будівництво спортивних об’єктів в цілому на 1,1 мільярда гривень, – заявив глава Рахункової палати.

Він також зазначив, що джерелом проведення цих витрат повинна була стати плата за ліцензії на діяльність у сфері азартних ігор. Однак законопроект, який регулює такі надходження до державного бюджету, до сих пір не прийнятий.

Нагадаємо, Міністерство фінансів сподівається на девальвацію до 30 гривень за долар. У міністерстві вважають, що це полегшить виконання держбюджету.

Як заявив в п’ятницю, 22 травня, в інтерв’ю виданню НВ Бізнес міністр фінансів Сергій Марченко, уряд на основі курсу розраховувався бюджет.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу