У НАЗК підтримали створення реєстру банківських рахунків

Поділитися:

У Національному агентстві з питань запобігання корупції повідомили, що в разі передбаченого антикорупційної стратегії створення в Україні єдиного реєстру рахунків фізосіб і юросіб та індивідуальних банківських сейфів правоохоронцям стане простіше боротися з корупцією.

“Насправді мова не йде про розкриття банківської таємниці. Ця стаття стратегії передбачає створення реєстру номерів рахунків і банківських сейфів. Тільки номерів, а не фіксації руху грошей. До того ж реєстру закритий. Це полегшить життя мільйонам декларантів, які вручну вводять всі номери рахунків. І убезпечать їх від претензій правоохоронних органів, тому що хтось може забути вказати рахунок “, – сказав глава відомства.

За словами глави НАЗК, подібні реєстри створені “у всіх цивілізованих країнах”. Однак зараз антикорупційні органи можуть отримати доступ лише до тих рахунках, “які знайшли”.

“При наявності реєстру якраз і буде де шукати. Чесним людям нема чого боятися. А нечесним – так”, – вважає глава НАЗК.

Нагадаємо, що Національне агентство з попередження корупції заблокувало закон «Про заходи щодо стимулювання розвитку ІТ-індустрії в Україні», який був представлений під номером 3979. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що оборонні закупівлі в черговий раз потрапили в поле зору НАЗК. На цей раз мова йде про експертизу нормативно-правових актів, які перевірять на предмет корупційних чинників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу