У Нацбанку поліпшили прогноз щодо падіння ВВП

Поділитися:

Національний банк України змінив свій прогноз щодо рівня падіння внутрішнього валового продукту (ВВП) України. Відповідні дані НБУ оприлюднив в п’ятницю, 29 січня.

За прогнозами відомства, вже за підсумками січня-березня 2021 року рівень падіння ВВП складе всього лише 0,1%. При цьому раніше, за підсумками жовтневого прогнозу, аналогічний спад показника прогнозували на рівні в 1,9 %%.

Також раніше очікувалося, що економіка України зможе вирости на 9,5%. Наразі НБУ дає більш позитивний прогноз і пророкує зростання показника на 11,3%.

У звіті говориться, що в поточному році економіка держави зможе фактично надолужити все ті збитки та втрати, яких країна зазнала у 2020 році – під час кризи та пандемії коронавірусу.

В цілому, рівень ВВП країни повинен піднятися на 4,2%.

“Головною рушійною силою залишиться стійкий внутрішній попит, обумовлений подальшим збільшенням реальних доходів громадян”, – прокоментували нову статистику в центробанку.

Нагадаємо, що Національний банк України (НБУ) озвучив новий прогноз щодо рівня інфляції у 2021 році.

За даними аналізу фахівців НБУ, вже в період січня-березня поточного року індекс споживчих цін буде фіксувати на рівні 7,6%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу