У МОЗ змінюють фінансування лікарень вже з липня

Поділитися:

З 1 липня українські лікарні будуть фінансуватися по-новому, про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Те, що стосується перегляду тарифів і підтримки недопущення закриття медичних установ і звільнення лікарів і медпрацівників, то вже на узгодженні знаходяться відповідні документи про внесення змін, щоб у нас не було допущено менше фінансування, ніж було в минулому році», – сказав Максим Степанов .

Додаткове фінансування дозволить платити медикам зарплату і не закривати медичні заклади.

«Ці зміни будуть набирати чинності з 1 липня, і, відповідно, установи отримають відповідний фінансовий ресурс, який дозволить виплачувати зарплату, не закритися і перебувати на тому рівні, на якому вони знаходяться зараз», – заявив Максим Степанов.

Міністр охорони здоров’я також пояснив, що МОЗ паралельно розробляє механізми функціонування системи медичної допомоги в 2021 році.

Нагадаємо, що В Міністерстві охорони здоров’я України поки що не збираються виводити з карантину кінотеатри, проте нові правила перегляду кіно вже активно обговорюються серед любителів відпочинку та власників бізнесу.

Раніше повідомлялося, що глава Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов подав декларацію про свої доходи за 2019 рік: у чиновника з дружиною зареєстровано готівкових коштів понад 45 тисяч доларів. Про це йдеться в декларації, опублікованій на сайті Національного агенства щодо запобігання корупції.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу