У Мінсоцполітики підрахували приватні притулки і будинки престарілих

Поділитися:

У Мінсоцполітики виявили майже 800 приватних суб’єктів господарювання, які надають послуги з проживанням особам похилого віку та особам з інвалідністю, бездомним особам, особам, звільненим з місць позбавлення волі, особам із залежністю від наркотичних засобів або психотропних речовин.

Згідно з повідомленням Міністерства, в тому числі 114 виявлених суб’єктів господарювання припинили свою діяльність або не надають послуги з проживанням, а 680 суб’єктів господарювання надають такі послуги.

При цьому при проведенні перевірок виявлено, що 146 суб’єктів господарювання відповідають критеріям діяльності постачальників соціальних послуг, затвердженим постановою Кабінету міністрів. З них 29 внесено до Реєстру постачальників соціальних послуг, з ще 117 суб’єктами проводиться робота щодо їх внесення до Реєстру.

У той же час відносно 534 суб’єктів господарювання відсутня повна інформація про відповідність критеріям діяльності постачальників соціальних послуг, інформація про них не внесено до Реєстру.

«За результатами перевірки Мінсоцполітики доручило Нацсоцслужбі провести роботу з обласною та Київською міською державними адміністраціями щодо інформування всіх виявлених суб’єктів господарювання про необхідність надання інформації для включення до Реєстру», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, вдень 21 січня в Харкові загорівся приватний нелегальний будинок престарілих. Відомо, що пожежа забрала життя 15 людей, а ще 11 були травмовані.

Також раніше ми писали про те, що Володимир Зеленський відвідав Харків, де 21 січня сталася пожежа в незаконно працюючому будинку для літніх людей. Після цієї події глава країни зажадав проведення реформи соціальних послуг, яка вже давно потрібна Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу