У Мінрегіоні вирішили захистити українців від «будівельних пірамід»

Поділитися:

У Мінрегіонрозвитку продумали проект закону, в результаті якого будуть захищені інвестори новобудов в Україні. Йдеться про те, щоб захистити людей, які купують квартири в споруджуваних будинках, від фінансових пірамід, довгограючих недобудов і інших способів обману, якими користуються недобросовісні забудовники.

У проекті закону будуть використані так звані запобіжники — забудовник не зможе продати неіснуюче житло або перепродувати одне і те ж приміщення кільком особам, також буде заборонено вносити зміни в проект, якщо це не погоджено з інвестором. Ще один момент — нецільове використання грошей інвесторів, ніж часто грішить забудовник. Це буде заборонено на законодавчому рівні.

Окремо планують розглянути питання про терміни здачі в експлуатацію. Зазвичай недобросовісні забудовники використовують цей спосіб для того, щоб відтягнути фінал всієї історії, а інвестор змушений чекати, вислуховуючи обіцянки. Головним механізмом захисту вже зараз планують зробити передачу прав на квартиру, нехай навіть недобудовану, інвестору. Це буде робитися під час підписання договору купівлі-продажу.

Забудовника зобов’яжуть нести відповідальність за всі обіцянки, а крім того, максимально прозоро вести будівництво, щоб інвестор завжди міг отримати актуальні дані по ходу робіт.

Раніше повідомлялося про появу в Україні нової фінансової піраміди.

Також ми писали про те, що думають експерти з приводу фінансових та інших пірамід в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу