У Мінінфраструктури готові надати свій повітряний простір міжнародним авіакомпаніям

Поділитися:

Міністерство інфраструктури України заявляє про готовність надати свій повітряний простір для перебудови авіамаршрутів через ситуацію в Білорусі.

Очільник Мініфраструктури Олександр Кубраков назвав міжнародним прецедентом події в Білорусі. Також наголосив, що пріоритет України – безпека пасажирів та авіації. Тому першочерговим завданням є оперативна організація необхідних заходів, згідно з міжнародним та національним законодавством.

З 26 травня о 00:00 Україна припинить авіасполучення з Білоруссю. ЄС закриває також повітряний простір для авіакомпаній із Білорусі. У Євросоюзі розглянуть і питання про запровадження нових санкцій проти чиновників Білорусі.

Раніше повідомлялося, що низка авіаперевізників вирішив тимчасово призупинити польоти над Білоруссю. Про це свідчать дані компанії. Відомо, що таке рішення компанії прийняли на тлі скандалу, який трапився в Білорусь із затриманням блогера каналу NEXTA.

Також ми писали, що країни Європи та США закликають звільнити Романа Протасевича – одного з творців телеграм-каналу NEXTA.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу