У Міненерго заявили, що на вугільних шахтах можна виробляти водень

Поділитися:

На українських шахтах видобутку вугілля цілком можна виробляти і зберігати цінне паливо – водень, технологія його виробництва вивчена у німецьких енергетиків.

Про це 19 жовтня повідомляють ЗМІ з посиланням на опубліковану днями інформацію прес-служби Міністерства енергетики України.

Повідомляється, що делегація нашої країни під керівництвом виконуючої обов’язки міністра енергетики Ольги Буславець відвідала інноваційний центр компанії h2herten в Німеччині і вивчила методи виробництва водню на шахтах видобутку вугілля в Німеччині.

Від імені Ольги Буславець в повідомленні прес-служби Міненерго сказано:

«Цей центр виступає майданчиком для випробування різних інноваційних технологій, зокрема виробництва та зберігання водню. Показовим є об’єднання бізнесу і муніципалітету, які створили ідеальні умови для компаній, які проводять дослідження і випробування технологій відновлюваної енергетики ».

Буславець ще додала, що колишня вугільна німецька шахта в Рурській області стала зразком для демонстрації методів виробництва водню. Однак для цього навіть у розвинутій Німеччині потрібні були спільні зусилля вчених, політиків і представників бізнесу.

В Україні ж для початку впровадження технології виробництва водню обрані дві шахти – “5/6” в Мирнограді Донецької області і “Великомостівська” в Червонограді на Львівщині.

Нагадаємо, інноваційний центр німецької компанії «h2herten» показав українській делегації під головуванням в.о. міністра енергетики Ольги Буславец передові водневі технології.

Також ми інформували про те, що ТОВ «Н2» уклало меморандум з вітчизняними компаніями «Укргідроенерго» і «Енергоатомом» для реалізації українського будівельного заводу з виробництва водню.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу