У Мінекономрозвитку хочуть зняти митне навантаження з українських товарів

Поділитися:

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства заявили, що головне завдання держави – давати компаніям можливість виходити на зовнішні ринки, тобто знімати митне навантаження на українські товари.

«З 1 січня 2021 запрацює два угоди про вільну торгівлю з Ізраїлем і Великобританією. В цьому році ми плануємо оновити угоду про вільну торгівлю з ЄС, тому що вже пройшло 5-річний період, а також розширимо угоду з Канадою », – кажуть експерти.

Слід зазначити, що для України завжди залишається актуальним питання налагодження торговельних відносин з Туреччиною, адже саме на цю країну надходить багато запитів від бізнесу. Також є запит на розвиток відносин з Азією і Середземноморським регіоном.

«Ми вже почали перший етап підготовки до переговорів з Єгиптом, Тунісом, Йорданією. Великий проект назріває з КНР, оскільки очевидно, що це наш найбільший партнер. У 2020 році експорт в КНР виріс на 92% за 11 місяців. Є підстави для лібералізації міжнародної торгівлі », – зазначає заступник міністра економіки.

Крім того, в Україні є проблема з участю підприємств в іноземних виставках.

Нагадаємо, що Мінекономрозвитку 24.12.2020 року включило до реєстру українських індустріальних або промислових парків новий пункт. Йдеться про індустріальний парк «Патон», який знаходиться в Київській області і має площу 17,06 га. Відомо також, що його створення ініціювало ТОВ «Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона ».

Раніше повідомлялося, що якщо приватизувати Державну продовольчо-зернову корпорацію України, то це спричинить виплату держгарантій за китайським кредитом. Це зробить недоцільним її продаж, заявили в Мінекономіки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу