У Мінекономіки випередили НБУ по оптимізму з приводу ВВП

Поділитися:

У Міністерстві економіки України оцінили падіння валового внутрішнього продукту України в 2020 році на 4,2%. При цьому головною причиною спаду ВВП називають пандемією COVID-19.

“У 2021 році ми очікуємо відновлювального зростання вітчизняної економіки на 4,8%. На перший погляд, ця цифра може здаватися оптимістичною, але за нею стоїть зважена оцінка можливостей і прагнень економічних гравців – від мікропідприємництва до великого промислового бізнесу”, – заявив глава відомства.

Слід зазначити, що більшість аналітичних центрів також схиляється до оцінки 4,8% зростання ВВП.

Крім того, після спаду в промисловості в 2020 році на 5,2% в цьому році очікується її компенсуючий зростання більш ніж на 5% за умови подолання пандемії, стимулювання промисловості та експорту.

Нагадаємо, що після того, як був проведений внутрішній аудит Міненергетики, стало зрозуміло, що починаючи з травня 2017 року відомство недоотримувала надходження. Йдеться про 1,5 мільярди гривень, а причина цього – людський фактор, а точніше, порушення працівників міністерства. Про це повідомила прес-служба відомства.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України змінив свій прогноз щодо рівня падіння внутрішнього валового продукту (ВВП) України. Відповідні дані НБУ оприлюднив в п’ятницю, 29 січня.

За прогнозами відомства, вже за підсумками січня-березня 2021 року рівень падіння ВВП складе всього лише 0,1%. При цьому раніше, за підсумками жовтневого прогнозу, аналогічний спад показника прогнозували на рівні в 1,9%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу