У Мін’юсті вирішили, що націоналізація «Мотор Січі» не відлякає інвесторів

Поділитися:

У Міністерстві юстиції України вважають, що одинична націоналізація найбільшого виробника авіаційних двигунів і газотурбінних установок компанії “Мотор Січ” (Запоріжжя) істотно не вплине на інвестиційний клімат.

“Націоналізація пройде шляхом прийняття відповідного закону, який буде це регламентувати. І очікується, що законопроект з’явиться у Верховній Раді впродовж тижня-двох. Але ключове не в самому механізмі законопроекту, а в економічній моделі такої націоналізації, в тому, що буде далі – після того, як держава отримає право власності. За рахунок чого будуть сплачені кошти, яким буде обсяг, як він буде визначатися, коли така сплата здійсниться, що буде далі з підприємством. Це питання складніше самої націоналізації “, – відзначили в Мін’юсті.

Там вважають, що механізм націоналізації зрозумілий, але що робити далі – питання не юридичне, а політико-економічний.

“Наше завдання – щоб це не вплинуло на залучення інвестицій. Потрібно пояснити інвесторам, що це ексклюзивний випадок, і він не стосується звичайного бізнесу. Це чутлива сфера – військово-політична і в усьому світі гарним вибором є скринінг інвесторів, які входять в такі чутливі сфери “, – заявили в Мін’юсті.

Також, там відзначили, що зараз законопроект, який це передбачає, знаходиться в парламенті.
Завдання України – пояснити, що недопуск іноземних інвесторів до визначених сфер є світовою практикою, і Україна рухається виключно в таких рамках.

Нагадаємо, що підприємство “Мотор Січ” у Запоріжжі повернуть у власність держави. Про це під час брифінгу 11 березня повідомив секретар РНБО України Олексій Данілов.

Раніше повідомлялося, що китайські акціонери українського підприємства ПАТ «Мотор Січ» написали протест на адресу Міністерства юстиції України. Йдеться про інформацію, яка розповсюджувалася наше відомство, а саме про те, що китайська сторона була проти мирного доарбітражного врегулювання спору, який виник навколо прав на компанію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу