У Медведчука спільний бізнес з Коломойським

Поділитися:

Український політик проросійського спрямування Віктор Медвечдук тісно пов’язаний бізнес відносинами з іншою олігархічною фігурою української держави Ігорем Коломойським: підприємці ведуть спільні справи, як в сфері медіа, так і в економічний галузях енергетики та металургії. Про це повідомляє Радіо Свобода.

На даний момент велика частина бізнесу Медведчука зареєстрована на ім’я його дружини Оксани Марченко. Їй належать сотні українських компаній, які виводять свої гроші через офшори і ведуть діяльність з країною-агресором Росією. Скрізь вона значиться, як кінцевий бенефіціар підприємств, і далі по ланцюжку розкриваються всі олігархічні зв’язку з безліччю вітчизняних і іноземних олігархів.

Як з’ясувалося, частину сфери Медвечдук формально ділить не тільки зі своєю дружиною, а й безпосередньо з олігархом Ігорем Коломойським.

Тут можна привести в приклад компанію Wadless Holdings Ltd, яка є власником 9% акцій латвійського PrivatBank, основним акціонером якого є український “Приватбанк”, що раніше належав Коломойському і його партнеру Геннадію Боголюбову.

Також мажоритарна частка власності умовної групою “Приват” Ігоря Коломойського значиться і відносно компаній ПрАТ “Львівобленерго” і ПрАТ “Прикарпаттяобленерго”.

Ім’я Коломойського пов’язують й з іншою фірмою-власницею міноритарного пакету акцій обленерго – Bikontia Enteprises.

Не оминув стороною спільний бізнес Медведчука з Коломойським і структуру власності ТОВ “Телерадіокомпанія” Студія 1 + 1 “, де Оксана Марченко має 24,66% пакета акцій через свою сторонню компанію Bolvik Ventures Ltd.

Також частку в розмірі 24,51% Медвчедчук і його дружина контролюють в структурі власності іншого телеканалу групи – “2 + 2” (ТОВ “Гравіс-Кіно”).

Тим часом частина українських депутатів в особі Юлії Тимошенко та Олександра Дубінського звинувачують в лобіюванні інтересів Ігоря Коломойського.

11 червня 64 народних депутата України подали до Конституційного суду конституційне подання для скасування так званого «антіКоломойского» закону, прийнятого Верховною Радою для отримання фінансування з боку Міжнародного валютного фонду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу