У Луганській області збудують залізничну лінію

Поділитися:

Український уряд має намір побудувати залізничну лінію, протяжність якої попередньо встановлена ​​на 73 кілометри з напрямком Рубіжне – Старобільськ. Будівельні роботи за планом мають завершитись до 2025 року.

За словами віце-прем’єр-міністра України — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, вже готове та визначене оптимальне сполучення залізничних ліній зазначених ділянок із протяжністю 73,14 кілометрів. “Завершення виготовлення техніко-економічного обґрунтування тут заплановане на жовтень поточного року”, – зазначила політик, додавши, що саме будівництво дороги закінчиться до 2025 року.

Дана лінія сприятиме зменшенню навантаження на автодороги, забезпечить транспортування вантажів, і найголовніше – виконуватиме соціальну функцію, тобто здійснюватиме пасажирські перевезення. До того ж, як зазначає депутат, люди зможуть набагато швидше та простіше добиратися до фактичного обласного центру у Сєвєродонецьку. Важливо зазначити, що відповідну ділянку, а також інші гілки, що ведуть у Луганську область, будуть електрифікувати.

4,036 мільярда гривень – попередньо заявлена ​​вартість будівництва залізниці без урахування електрифікації. Ще додатково 560 мільйонів гривень мають бути інвестовані у купівлю рухомого складу. Сама ж електрифікація може коштувати близько 8,325 мільярда гривень.

Раніше ми писали, що в Україні всього електрифіковано 47% залізниці.

Також ми повідомляли, якою буде вартість першої в Україні платної дороги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу