У липні середня зарплата виросла на 2%

Поділитися:

Державна служба статистики надала дані, згідно з якими середня заробітна плата українців в червні збільшилася в порівнянні з червнем на 225 гривень або 2%. Так, ще до підвищення мінімальної зарплати, рівень середньої зарплати склав 11 804 гривні.

Найвищий рівень зарплат зафіксували в столиці України. Так, середня зарплата киян складає 17 053 гривні на місяць.

Найменше рівень середньої заробітної плати в Чернівецькій області. Тут люди отримують в середньому 9 322 гривні на місяць.

Нагадаємо, що в український парламент подали проект закону, щоб забезпечити відкриту інформацію про зарплати на державних підприємствах.

На офіційному порталі ВРУ сказано, що в діяльності держкомпаній недостатньо механізмів управління, що призвело до корупції і збитків фірм.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики вважають, що в Україні середня зарплата повинна бути 12 тисяч гривень, а пенсія має становити 40 відсотків від вказаної суми. При цьому на даний момент рівень окладів прийшов більш менш до нормального показника.

У відомстві уточнили, що маючи хороший дохід, людина може дозволити собі багато чого, сюди входять і продукти харчування, і відпочинок і побутові товари.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу