У Казахстані відновили роботу банки

Поділитися:

Влада Казахстану заявила про початок відновлення роботи банківської системи. Однак це буде відбуватись поетапно, оскільки робота інтернету в Алмати та інших регіонах досі залишається нестабільною, повідомляє «‎Оперативний штаб»‎ республіки.

«На виконання доручення глави держави щодо забезпечення стабільності фінансової системи Національний Банк Казахстану повідомляє, що у зв’язку з нестабільною роботою інтернету і контртерористичною операцією в Алма-Аті та інших регіонах відновлення роботи банківської системи буде здійснюватися поетапно, виходячи з пріоритетності та соціальної значимості банківських сервісів для населення та бізнесу», — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, у понеділок, 10 січня, у штатному режимі запущено платіжні системи РДП «‎Казахстанський центр міжбанківських розрахунків Національного банку»‎ для проведення тенгових платежів фінансового сектора та державного бюджету, у тому числі зарахування пенсій, допомог та заробітних плат на рахунки громадян.

Також на Казахстанській фондовій біржі (KASE) буде забезпечено функціонування ринку операцій репо та ринку державних цінних паперів у тенге.

«‎З урахуванням стабілізації ситуації в Алмати та інших регіонах, а також відновлення каналів зв’язку будуть вжиті заходи щодо відновлення торгів на валютному майданчику Казахстанської фондової біржі та проведення міжнародних платежів та переказів»‎, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ході масових протестів у Казахстані по всій країні було затримано7939 осіб. Про це повідомили у ситуаційному центрі МВС Казахстану. 10 січня правоохоронці разом з військовими Нацгвардії та спецпідрозділів в Алмати на двох ринках затримали 207 осіб.

Міністерство охорони здоров’я Казахстану спростувало інформацію про 164 загиблих у рамках протестів у Казахстані. Про це повідомляють ЗМІ. Інформація надана на момент 9 січня. Цього дня Міністерство опублікувало у своєму Telegram дані про 164 загиблих через протести у Казахстані.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу