У Кабміні розповіли, на що пустять допомогу від МВФ

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України розповіли, на що витрачатимуть гроші в рамках отримання чергового траншу з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ). Відзначимо, що мова йде про суму в 2,7 млрд доларів.

Як прокоментував голова українського уряду на своїй сторінці в Facebook. Транш з боку МВФ буде сприяти макроекономічній стабільності, а також дасть можливість збільшити соціальні виплати громадянам.

«Україна на цьому тижні отримала від Міжнародного валютного фонду понад 2,7 млрд доларів безповоротної допомоги. Ці кошти є частиною розподілу в рамках підтримки країн-учасниць МВФ у відновленні економіки від негативних наслідків пандемії», – сказав він.

Раніше в Міністерстві фінансів України заявили, що рішення про розподіл грошей МВФ буде прийматися виключно відповідно до чинного законодавства.

Як відомо, гроші були надані Україні в результаті розподілу спеціальних прав запозичень в рамках фінансової допомоги державам-учасникам Міжнародного валютного фонду на відновлення економік, які постраждали через пандемію COVID-19.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу