У Кабміні пояснили у кого заберуть субсидії

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України попередили, що можуть переглянути своє рішення стосовно призначення субсидії для деяких громадян. Про це повідомляє міністр соціальної політики Марина Лазебная.

За словами чиновниці, в суспільстві часто виникає дисонанс, коли допомогу з боку держави у вигляді субсидії отримують ті громадяни, у яких є машина, особиста нерухомість та інші ознаки гарного достатку.

У минулому році міністерство проводило аналогічну перевірку серед суспільства і виявило масові порушення і зловживання, які затягнули на 32,2 млн гривень.

Іншими словами, в міністерстві натякнули на швидку реалізацію повторної перевірки. Однак точні терміни не назвали.

Відомо лише, що тепер призначення субсидії буде вираховуватися за новою формулою, яка враховує суму доходу за певний проміжок часу в розподілі на шість.

“А при підрахунку середньомісячного доходу на одного необхідно вирахувати суму середньомісячного доходу сім’ї, а після розділити її на кількість людей у ​​ній», – йдеться в повідомленні Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що депутати Верховної Ради вирішили зробити більш жорсткими вимоги для отримання субсидій на комунальні послуги. Так, крім доходів дорослих членів сім’ї тепер ще будуть враховуватися гроші старших дітей.

Також Кабінет міністрів України збирається переформатувати поточні механізми виплати субсидій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу