У Fitch розповіли, чим небезпечна легалізація біткойна

Поділитися:

У рейтинговому агентстві Fitch озвучили ризики від легалізації біткойна як платіжного засобу у Сальвадорі. Про це йдеться у доповіді агентства.

Там дійшли висновку, що легалізація цієї криптовалюти загрожує збільшенням ризиків регулювання фінансових інститутів та несе в собі фінансові й операційні небезпеки. Такий крок може загрожувати порушенням міжнародних стандартів у боротьбі з відмиванням грошей, а також фінансуванням тероризму, наголошують аналітики.

Влада Сальвадора мусить розробити механізми, щоб убезпечити операції з біткойном, зважаючи на те, що різкі коливання вартості криптовалюти здатні суттєво ускладнити її використання як платіжного засобу, переконані у Fitch.

Раніше ми повідомляли, що у Сполучених Штатах один з найбільших банків State Street оголосив про намір запуску торгівлі криптовалютою у 2021 році. Як повідомляє пресслужба фінустанови, у планах – створення окремого криптовалютного підрозділу. Зазначається, що цей підрозділ ґрунтуватиметься на поточних цифрових можливостях банку і розширить роботу у сфері криптовалюти, блокчейну, токенізації. Також банк модернізує власну платформу GlobalLink для системи цифрової торгівлі.

Також ми писали, що експерти говорять, що підвищений попит на криптовалюту пов’язаний з більш високою зацікавленістю банків і інвесторів в цій валюті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу