У Держрезерв потрібно вкласти 2 млрд. Дол.

Поділитися:

За оцінками аналітиків, близько $ 2 млрд потрібна державі, щоб відновити матеріальні цінності Держрезерву за сучасною номенклатурою і нормам.

Як заявляють експерти, у країни немає таких коштів, тому потрібно провести реорганізацію кошика запасів і змінити систему управління в Держрезерві. Також слід переформатувати мобілізаційний резерв, оскільки він залишився тільки в декількох пострадянських країнах.

Як приклад фахівці вказують на номенклатуру резерву в Ізраїлі, Естонії або Німеччині. У цих країнах частково залучаються приватні інвестиції, які допомагають Державному резерву бути більш мобільним.

Для успішної роботи Держрезерву, експерти пропонують зменшити неліквіди, залучити приватний сектор і залишити ефективні підприємства. Ще одна ідея – створення електронного майданчика Держрезерву.

Нагадаємо, що екс-керівник Державного резерву України Ярослав Погорілий, підняв питання багатомільйонні розкрадання в відомстві на загальний огляд. За його словами, сьогодні Державний резерв України знаходиться в настільки важкому стані, що до нового сезону він може не протриматися.

Раніше повідомлялося, що прес-служба Мінекономіки повідомила про перевірки діяльності Держрезерву Державною службою аудиту. Інспектори служби виїхали в регіони, щоб перевірити запаси різної продукції.

Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, заявив, що Держрезерв вже досить довго не виконує покладені на нього функції.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу