У Держекоінспекції підрахували збитки від порушень у сфері захисту земель

Поділитися:

Майже 200 мільйонів гривень збитків отримала держава за півроку через порушення у сфері захисту земель. У Держекоінспекції зазначають, що це найбільша сума серед усіх сфер, в яких здійснюється екологічний контроль. А відповідно, і найбільша кількість складених адміністративних протоколів – майже 8 тисяч.

Серед виявлених порушень: забруднення земель токсичними речовинами, розорювання прибережно-захисних смуг. І найголовніша для України проблема – засмічення територій відходами.

Найбільше порушень перевірка виявила у одній з громад в Київській області. Забруднення території небезпечними речовинами завдало селищу збитків на 9 мільйонів гривень.

Раніше фахівці Організації об’єднаних націй (ООН) підрахували, що близько 6,5 млн гектарів земель в Україні – є деградованими та непридатними для ведення сільського господарства.

Нагадаємо, що народні депутати України хочуть посилити норми щодо розміру дозволеної до покупки земельної площі для українців і юридичних осіб. Про це йдеться в законопроекті №5771-1.

Норми закону вносять ряд змін до чинного Земельного кодексу України щодо прав придбання у власність земельних ділянок сільгосппризначення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу