У 2021 році українцям запропонують нову житлову програму

Поділитися:

У 2021 році в Україні стартує реалізація урядової програми, яка забезпечить житлом на пільгових умовах до 20 тисяч сімей за один рік. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

За своєю суттю це програма іпотечного кредитування. За розрахунками, зробленими в міністерстві, вона буде доступною і вигідною для багатьох, тому очікується, що попит на неї буде стійким. На цей час міністр зазначив, що в країні практично відсутні пільгові програми в сегменті іпотеки.

Під нову програму створять окрему фінустанову. Також мова йтиме і про те, що фінансова установа буде працювати не тільки з покупцями житла, але і з компаніями-забудовниками — мова йде про фінансовий лізинг та інших програмах.

Раніше повідомлялося про те, чи існує в Україні іпотека, яка доступна широкому колу громадян. Чому українці не горять бажанням брати іпотеку і що потрібно зробити уряду для того, щоб запустити в Україні нормальний ринок іпотеки? Свою думку з цього приводу висловив один з відомих експертів.

Також ми писали про нові правила, які були розроблені в кінці літа поточного року в Нацбанку. Вони стосувалися іпотечних програм.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу