Туреччина буде виробляти електромобілі

Поділитися:

Незважаючи на скорочення глобального авторинку через пандемію COVID-19, президент Туреччини планує почати серійне виробництво вітчизняних електромобілів.

18 липня в провінції Бурса на північному заході країни відбулася церемонія закладки фундаменту першого в Туреччині автозаводу з виробництва електромобілів. Їх випуском займатиметься консорціум TOGG, створений за участю п’яти турецьких компаній в 2018 році. Очікується, що завод побудують всього за 18 місяців і перший серійний електромобіль – електрокроссовер сегмента SUV C – зійде з конвеєра вже в кінці 2022 року.

Більше половини комплектуючих деталей для нового електрокара будуть зроблені в самій Туреччині. У найближчі роки цей показник планується збільшити до 68 відсотків.

До кінця 2035 року TOGG планує виробити більше 1 млн автомобілів. У компанії сподіваються, що їх випуск буде приносити турецької економіці щорічний прибуток в розмірі 50 млрд доларів. Тим часом турецька влада вже пообіцяли закупити 30 000 нових авто для держустанов. Також плануються програми підтримки приватних покупців.

В останні чверть століття Туреччина стала великим експортером легкових автомобілів: на її території охоче розгорнули виробництво такі іноземні компанії, як Toyota, Ford, Renault, Fiat, Honda, Hyundai. Але через введеного турецькими властями карантину іноземні компанії були змушені призупинити випуск своєї продукції, обсяги експорту автомобілів з Туреччини впав на третину.

Експерти припускають, що розвиток вітчизняного автопрому сприятливо вплине на турецьку економіку в довгостроковій перспективі. Зокрема, це дозволить місцевим компаніям отримати необхідні знання та навички для створення електрокарів, а також сприятиме зростанню популярності електромобілів в цілому.

Раніше ми інформували, що Китай буде збирати 150 тисяч електромобілів на рік.

Також ми писали, що автомобілі Tesla подешевшали через кризу.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу