Ціни на сталь можуть знизитись на 20%

Поділитися:

У світі цього року очікується зниження вартості сталі на 20%. Такі прогнози озвучили фінансові аналітики Fitch Solutions.

Вони порахували, що ціни впадуть з 950 до 750 доларів за тонну. Загалом кажуть, що їхній прогноз на другу половину минулого року справдився: ціни у Європі та Азії дійсно знизилися, а у США стабілізувалися з жовтня після зростання з четвертого кварталу 2020-го.

Як наголошують у Fitch, уповільнення внутрішнього попиту на сталь у Китайській народній республіці, а також зростання протекціонізму на ринку будуть послаблювати ринок та вплинуть на ціни у бік зниження у середньостроковій перспективі.

Також прогнозують суттєве зниження попиту на сталь у Китаї у найближче десятиліття проти попереднього, тому що економіка з важкої промисловості зміститься на сектор послуг. Саме тому це стане поштовхом падіння ціни на сталь у Китаї та у світі.

«Оскільки великі будівельні проєкти наближаються до завершення, а портфель нових проєктів скорочується, оскільки Китай зосереджений на посиленні кредитних умов, попит на сталь у Китаї з боку будівельного сектора, ймовірно, ослабне», – кажуть у Fitch.

Більш оптимістичний прогноз щодо попиту на сталь у Штатах та Європі. Зокрема, у США його підтримуватиме інфраструктурний план президента Джо Байдена (будівництво мега-громадської інфраструктури, автомагістралі, трубопроводи, порти та мости) протягом наступних восьми років. Проте цього недостатньо, щоб спровокувати інфляцію цін у світі.

А в Європі споживачі сталі, головно виробники електроніки і автовиробники, надаватимуть перевагу місцевій сталі замість імпортної, щоб скоротити вуглецеві викиди, адже європейська сталь в основному є низьковуглецевим продуктом.

Раніше ми повідомляли, що в Україні впало виробництво металургійного коксу.

Тим часом зазначимо, що нещодавно ми писали про те, які підприємства найбільше негативно впливають на екологію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу