Ціни на нафту в четвер зростають, незважаючи на похмурі прогнози

Поділитися:

Ціни на нафту в четвер, 14 травня, зростають. Після несподіваного падіння запасів сирої нафти в Сполучених Штатах Америки напередодні, вартість нафти пішла вгору.

Разом з тим зростання обмежений похмурим прогнозом для економіки №1 в світі, оскільки пандемія пригнічує попит на паливо, а також зростає стурбованість з приводу можливої ​​другої хвилі пандемії.

Як повідомляє агентство Reuters, сьогодні ф’ючерси на нафту марки Brent виросли на 1,78% до 29,71 доларів за барель. На десяту годину ранку ф’ючерси на нафту марки WTI подорожчали на 1,78%, до 25,74 доларів за барель.

Аналітики відзначають, що ціни зросли за останні два тижні, оскільки деякі країни послабили карантин, дозволивши відкритися промисловим підприємствам і магазинам. Однак нові випадки зафіксовані в Південній Кореї та Китаї, що викликає стурбованість з приводу можливої ​​другої хвилі інфекції, яка буде впливати на відновлення економіки і попит на паливо.

Нагадаємо, падіння запасів сирої нафти в США зробило деяку підтримку цінам на початку торгової сесії, але Мойя сказав, що для підвищення цін знадобляться набагато більше скорочення протягом наступних кількох тижнів.

Запаси сирої нафти в США за тиждень до 8 травня скоротилися на 745 тисяч баррелів до 531,5 млн барелів, що стало першим зниженням з січня, повідомило в середу Управління енергетичної інформації.

Раніше повідомлялося, що за даними МВФ, очікувана ціна нафти, заснована на ф’ючерсних ринках, складає 35,61 доларів в 2020 році і 37,87 доларів за барель в 2021 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу