Ціни на автогаз можуть значно вирости

Поділитися:

Минулого тижня ціни на бензин стали стрімко йти вниз, що викликало чималий ажіотаж на ринку палива. Цінові зміни спостерігалися по всіх областях України, максимально вартість палива впала на 9 копійок за літр, як свідчать дані ринку.

Як розповів директор “Консалтингової групи” А-95 “Сергій Куюн, така зміна в ціні пов’язана відразу з декількома факторами – це і падіння курсу гривні, і здешевлення нафти на світовому ринку.

При цьому стійкого тренду на зниження вартості поки що немає.

“Але на тлі здешевлення опту більшість мереж вирішили поки не міняти ціни. Тому невелике зниження їх в окремих областях – виключно місцевий фактор. Стійкого тренду на зниження поки не сформувалося”, – сказав фахівець.

Також аналітик ринку Науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев підкреслив, що зараз частина українських виробників нафти якоюсь мірою стримує зростання цін на ринку.

“За ті неповні п’ять місяців, коли найбільша мережа АЗС – група” Приват “- не підвищувала ціни, хоча нафта за цей час подорожчала втричі, різниця в них з брендовими мережами вже перевищила 25%“, – навів приклад він, тим самим відзначаючи вплив фактору “конкуренції”на ринку палива.

Експерти кажуть, що надалі ціни можуть зрости, проте точно говорити про це все ще зарано.

Раніше впровадження мит на дизельне паливо призвело до того, що підвищилися ціни на паливо всіх категорій. У «Нафтогазовій асоціації України» поінформували, що для української держави впровадження мит нічого доброго не принесло.

На відсоток мит були підняті розцінки на дизпаливо і зріджений газ всіма постачальниками цих видів палива. У підсумку всі споживачі заплатили більше грошей на покупку цих видів палива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу