Ціна на полуницю б’є рекорди

Поділитися:

У цьому сезоні фахівці фіксують рекордно високі ціни на полуницю: за останні п’ять років роздрібна ціна товару досягла свого піку. Про це свідчать дані Української плодовоовочевої асоціації.

Повідомляється, що на момент перших чисел червня місяця ціна за полуницю хорошої якості досягає 65-75 грн/кг, тоді як товар з браком українці можуть придбати приблизно за 40 грн/кг.

Як прокоментували таку вартість експерти, поточна ціна за полуницю більш, ніж в два рази перевищує ціну ягоди за 2019 рік.

Тоді за хороший кілограм суниці садової (полуниці) українці в аналогічний період року платили 25-30 грн/кг. При цьому в 2018 році ціна була приблизно рівною.

Відзначається, що таке різке зростання цін на ягідному ринку України пояснюється поганим урожаєм поточного сезону, частина якого загинула через несприятливі погодні умови. Іншими словами, феремери відшкодовують свої збитки шляхом підвищення ціни на продукт майже на 2-2,5 рази.

Ситуацію продовжують погіршувати низькі температури на початку червня, що супроводжуються рясними опадами. Такі природні катаклізми не тільки стримують дозрівання ягід в більшості українських господарств, а й негативно впливають на їх якість”, – йдеться в повідомленні асоціації.

Цікаво, що якщо брати до порівняння ціну на полуницю за травень і за квітень, то в останній місяць весни вартість товару впала майже втричі. Однак вартість все одно занадто висока для гаманців українців.

Нагадаємо, що в цьому сезоні на полях України відзначилася різка посуха. Тепер країна може опинитися в продовольчій кризі через недоотримання врожаю в майже 1 млн. тон зернових.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу