Центренерго знову купує вугілля за формулою «Роттердам+»

Поділитися:

За інформацією Міністерства енергетики України в результаті складних переговорів, ВАТ “Центренерго” уклало контракт про відновлення поставок українського вугілля на ТЕС.

“Міністерство енергетики в межах своїх повноважень доклало максимум зусиль до відновлення роботи українських шахтарів. Ми очікуємо запуск великих вугледобувних об’єднань уже з понеділка. Поточна ситуація ще раз переконала нас у необхідності комплексного і системного розв’язання проблем енергетичної галузі”, – прокоментували в Міненерго.

За словами фахівців, подальші зусилля міністерства будуть направлені на доопрацювання діючої моделі ринку електроенергії, викривлення якої призвело до кризи, в тому числі, для вітчизняних гірників.

Нагадаємо, що президент України доручив Міненерго забезпечити енергогенеруючі підприємства вугільною продукцією вітчизняного виробництва та відновити роботу вугільних шахт, які зараз знаходяться в просте. Про це повідомляє прес-служба Міненерго, де вчора відбулася відповідна нарада.

У нараді взяли участь представники генеруючих компаній, вугільної галузі та незалежних профспілок гірників, які 30 червня почала безстрокову акцію під стінами Офісу Президента з вимогою забезпечити стабільну роботу шахт і виплати заробітної плати.

Раніше повідомлялося, що госпсуд Києва скасував указ від 1 червня про стягнення з ПАТ «Центренерго», корупційну складову яких неодноразово піднімали і піднімають в ЗМІ, на користь ДП «Госуглепостав» заборгованості за договором поставки.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу