ТРЦ на місці «Петрівки» не буде

Поділитися:

На території київського книжкового ринку «Петрівка» тимчасово відклалося будівництво обіцяного торгівельно-розважального центру. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

У своєму повідомленні відомство спростувало чутки з боку ЗМІ про швидкі планах повністю знести ринок і побудувати на його місце торговий центр.

Тоді в повідомленнях кореспондентів не тільки говорилося про такий намір з боку КМДА, а й вказувалося, що всьому малому і середньому бізнесу ринку доведеться передислокувати свої точки з “Петрівки” на ринок “Лісовий”.

Відзначимо, що на даний момент “Петрівка” розташовується відразу на двох земельних ділянках за адресою: вулиця Степана Бандери, 10 в Оболонському районі столиці.

При цьому в проекті дійсно закладено будівництво ТРЦ, однак по документації, умови для його реалізації з боку влади не надавалися.

“На даний момент, згідно з даними електронної бази документообігу Департаменту архітектури, на ці ділянки містобудівні умови і обмеження не надавалися! Тому хто і навіщо підбурює людей – треба з’ясувати”, – йдеться в повідомленні КМДА.

Нагадаємо, що Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір зносити житлові багатоповерхові будинки в трьох районах столиці і натомість будувати нові багатоповерхівки.

Цікаво, що за перший квартал 2020 року в Україні ввели в експлуатацію близько 2 млн кв.м житлових будинків. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 цей показник скоротився на 22%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу