Транспортування газу подорожчає на 20%

Поділитися:

Національна комісія з регулювання енергетики прийняла рішення про підвищення ціни на транспортування газу на 20%. Такі зміни планується впровадити вже в липні.

Планується підняти вартість транспортування газу, що в кінцевому підсумку вплине на загальну ціну в платіжках. Процедура зростання ціни буде відбуватися в два етапи, при цьому кожен раз вартість буде підвищуватися на 20%.

З початку року ціна на газ повинна була вирости на 46%, але українські чиновники пропонують скасувати другий етап підвищення ціни через коронакрізіса. Державний регулятор своєї відповіді ще не дав.

Нагадаємо, що Україна готується до переходу обліку спожитого газу з кубометрів на кіловат-години.

Тепер одиниці виміру блакитного палива поміняють не тільки для населення, але і для підприємств теплової комунальної енергетики. На даний момент у всіх стоять газові лічильники, які відраховують кубічні метри, але ніяк не кіловат-години.

Раніше повідомлялося, що з 1 липня 2020 кардинально зміниться система формування цін на газ. Влада України повинна визначити ринкову вартість блакитного палива. Ставка буде змінюватися щомісяця, все залежить від мінливості ціни на ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу