Територіальним громадам передали 1,2 млн гектарів землі

Поділитися:

За останній тиждень листопада та два тижні грудня Держгеокадастр плідно попрацював з більше ніж 850 територіальними громадами. Йдеться про передачу землі. Наразі у комунальну власність було передано майже 1,25 млн гектарів. Також відомо, що тільки протягом останнього тижня у власність передавали по 100 та більше гектарів.

Нагадаємо, що загальна кількість сільгоспземлі, яка підпадає під дію президентського наказу та має бути передана територіальним громадам, – це більше ніж 2 мільйони гектарів по всій території нашої країни.

Раніше повідомлялося про те, що земля постійного користування може переходити у спадок. Українські аграрії хочуть змінити чинний Земельний кодекс України. Відповідний законопроект Всеукраїнський конгрес фермерів уже подав на розгляд аграрного комітету Верховної Ради України.

Також ми писали й про те, що більше тисячі приватних підприємств користуються державними землями. 750 тис. га на цей час знаходяться на так званому акті постійного користування. Це землі, які закріплені за НАН України, Міністерством оборони, Держпенітенціарної служби, МОН України тощо. За наявними відомостями, їх обробляють трохи більше ніж 1150 держпідприємств.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу