“Тендери «Укравтодору» розраховані на конкретних учасників»- експерт

Поділитися:

На цей час 80% конкурсів з будівництва доріг на ринку виграють лише 5 компаній, а решта конкурує за декілька мільйонів гривень, тоді як в інших випадках мова йде про мільярдні тендери. Українські експерти кажуть про велику корупцію в стінах «Укравтодору», який спеціально робить великі тендери лише для конкретних учасників.

Подробиці теми розповів глава експертної організації «State Watch» Гліб Канівський в ефірі телеканалу «Перший Діловий».

«Якщо говорити безпосередньо про тендери« Укравтодору »і регіональних структур, то вже є доведені факти про те, що наразі створюються штучні перешкоди в технічній документації та документації проведення тендерів для того, щоб обмежити коло учасників», – сказав експерт.

Він заявив, що так і діють подібні картелі на території України. Вони просто створюють занадто завищену вартість лота для того, щоб брати участь в таких тендерах міг лише великий бізнес. Бізнес, який має свої зв’язки «в урядових коридорах».

«Також часто потрібні якісь додаткові документи або ж досвід, що в принципі не дає можливості середньому або маленькому бізнесу взяти участь у подібних торгах. Про це говорять роками. При попередньому керівнику «Укравтодору» також були гучні корупційні скандали, тепер вони існують і за нового керівника. На цей час фахівці вказують на проблему того, що наразі у компанії є своє коло улюбленців, які просто ділить між собою гроші. Якби влада поставила перед собою завдання зробити всі тендера відкритими, конкурентними та ефективними, то вона б швидко прийняла потрібні для цього рішення», – вважає експерт.

Нагадаємо, що у 2021 році Державне агентство автомобільних доріг України запланувало масштабні ремонтні роботи, які в перспективі повинні охопити близько 7 тисяч кілометрів доріг.

Свій проект державна компанія збирається реалізувати приблизно у 2021 році. Також на підприємстві пообіцяли провести масштабну модернізацію доріг в найближчі 3-4 роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу