Тарифи на газ будуть змінюватися

Поділитися:

В “Нафтогазі” оголосили про зміну тарифів на газ для населення і бізнесу. Однак тепер споживачі можуть самі вибрати відповідний тариф для себе. Так, вибираючи тариф “Річний”, вартість газу буде дорівнює 4,73 грн / куб м. А в “Місячному” тариф споживач зможе купувати газ за ціною 3.24 грн / куб м без урахування розподілу.

Відомо, що в “Нафтогазі” запропонували вигідні тарифи і для бізнесу. Так, пакет послуг “Велика справа” пропонується тим підприємцям, які споживають від 100 тисяч кубометрів газу. Тариф “Зручний бізнес” пропонується бізнесменам, чиє виробництво / підприємство споживає від 10 тисяч до 100 тисяч кубометрів газу. Тариф “Все включено” – мінімальний, для підприємств які споживають до 10 тисяч кубометрів газу.

Нагадаємо, що в Асоціації «Газові трейдери України» заговорили про те, що з 1 серпня, коли відкриється газовий ринок для населення, ціни на газ почнуть рости. Однак, як заявляють економісти, вартість газу стане високою не так швидко, як очікувалося, завдяки заповненим підземних газових сховищ.

«Ціни підуть вгору після відкриття ринку газу тому, що ринок відкривається влітку, коли ціна найнижча. У ринковій сфері завжди до моменту початку опалювального сезону і далі ціна росте. Це об’єктивний процес, уникнути його неможливо «, – стверджують фахівці.

Раніше повідомлялося, що в червні середня експортна вартість газу «Газпрому» знизилася до 82 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Федеральна служба статистики виявила, що ціни впали на 12,7 відсотка (12 доларів США) в порівнянні з попереднім місяцем (травнем), що на 34 відсотки (37 доларів США) нижче, ніж в квітні. Якщо рахувати з початку 2020 року, то ціна впала вдвічі, а у порівнянні з середньою ціною минулого року – в 2,6 раза.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу